Blog

Wat is jouw ‘loopbaananker’

In de loopbaanbegeleiding gaan we samen op zoek naar je competentieterreinen, drijfveren en waarden die je niet wilt opgeven; ze staan voor je werkelijke zelf!
Zonder kennis van je anker zouden externe prikkels je kunnen brengen in situaties of jobs die uiteindelijk niet bevredigend zijn omdat je voelt dat je di
t niet ‘werkelijk bent’.

Soorten loopbaanankers kunnen bijvoorbeeld zijn: dienstverlening / toewijding aan een zaak.

Als je loopbaananker dienstverlening/toewijding aan een zaak is, dan wil je werk nastreven dat iets van waarde oplevert, zoals de wereld leefbaarder maken, milieuproblemen oplossen, harmonie tussen mensen bevorderen, anderen helpen, de veiligheid van mensen verbeteren, ziekten genezen door nieuwe producten, enzovoort.

Een ander soort loopbaananker is bijvoorbeeld ‘zuivere uitdaging‘.

Als dit jouw loopbaananker is, dan streef je ernaar oplossingen voor ogenschijnlijk onoplosbare problemen te vinden, sterke tegenstanders te verslaan of moeilijke hindernissen te overwinnen. Hieruit haal jij je energie!
Sommige mensen vinden een dergelijke zuivere uitdaging in intellectueel werk, zoals de ingenieur die alleen geïnteresseerd is in  moeilijke ontwerpen, anderen vinden het in interpersoonlijke concurrentie, zoals de beroepssporter of de verkoper.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van loopbaanankers maar er zijn er nog!
Weet jij wat jouw loopbaananker is en waar jij het meeste energie uit haalt in jouw job?

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *