Training

 

 

DOELSTELLING

Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren.

De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel kinderen leren hoe te leren.

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

VOOR WIE

De groepstraining is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar ter voorbereiding op de middelbare school waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het eerste en tweede middelbaar die op een of andere manier vastlopen.
De individuele trainingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

5 SESSIES

De ‘Ik leer leren’ training wordt op individuele basis gegeven of in groepjes van  4 tot 7 kinderen. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.
Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie.
Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Ervaringen van een deelnemer

Ik weet door de training nu veel beter wat ik allemaal kan en dat iedereen een andere manieren van leren heeft. Ik kan me beter concentreren omdat ik meer gemotiveerd.”